Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2013 | Column | Uitgave 2/2013

GZ - Psychologie 2/2013

Moed moet

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 2/2013
Auteur:
Gerton Heyne
Belangrijke opmerkingen
Gerton Heyne is lid van de Raad van Bestuur van de Reinier van Arkel groep

Samenvatting

Meer autonomie en verantwoordelijkheid of meer regels en toezicht? Het zijn de twee stromingen waarlangs het debat over de inrichting van het publieke domein vorm wordt gevoerd. Twee redelijk recente voorbeelden van het eerste paradigma zijn Loslaten in Vertrouwen (2012) van de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) en Vertrouwen in Burgers (2012) van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). In de eerste publicatie beschrijven Drenth c.s. (2012) in Mind the trap dat overheden gulzig zijn als het gaat over maatschappelijke taken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2013

GZ - Psychologie 2/2013 Naar de uitgave

Ingezonden brief

Arbeid en ggz