Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2018 | Uitgave 3/2018

Denkbeeld 3/2018

Wie neemt de regie?

Vertegenwoordiging en rechtsbescherming bij dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 3/2018
Auteurs:
Mia Schrik-van Bodegom, Marjolijn Haasbroek

Samenvatting

Wat kun je doen om te zorgen dat kwetsbare ouderen zichzelf door teruglopende cognitieve vermogens niet in de problemen brengen of benadeeld worden door derden? Wat zijn de juridische mogelijkheden om hen te vertegenwoordigen als zij zelf niet meer in staat zijn om op bepaalde gebieden de regie te voeren? Een overzicht.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2018

Denkbeeld 3/2018 Naar de uitgave

OriginalPaper

Roest rust?

Hartenkreet

Beetje raar