Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2014 | Artikel | Uitgave 4/2014

Psychopraktijk 4/2014

De Gezonde Volwassene: van modus naar mens

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 4/2014
Auteurs:
Anne-Marie Claassen, Silvia Pol
Belangrijke opmerkingen
A.-M. Claassen, psychotherapeut, Centrum voor Psychotherapie, onderdeel van Pro Persona (A.Claassen@propersona.nl); S.M. Pol, klinisch psycholoog/psychotherapeut, Scelta, expertisecentrum voor persoonlijkheidsproblematiek, onderdeel van GGNet (s.pol@ggnet.nl).

Abstract

Het doel van schematherapie is het vergroten en versterken van de Gezonde Volwassene. Door te profiteren van de therapeutische relatie en te leren destructieve modi uit te schakelen, zou deze adaptieve modus vanzelf geïntegreerd worden in het dagelijks functioneren. De vraag is of therapieresultaten versterkt kunnen worden wanneer de Gezonde Volwassene niet alleen als modus wordt gezien, maar als uitkomst van een breder ontwikkelingsproces. Zijn er therapeutische interventies die specifiek en direct insteken op de integratie en groei van de gehele persoon? Het antwoord komt meer vanuit een humanistisch model dan vanuit een deficiëntiemodel.

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2014

Psychopraktijk 4/2014 Naar de uitgave