Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Uitgave 2/2014

Tandartspraktijk 2/2014

De face-bowregistratie

Belangrijk hulpmiddel bij de vervaardiging van een vp

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 2/2014
Auteur:
Hugo Vreugdenhil
Belangrijke opmerkingen
Hugo Vreugdenhil (UvA 1985) is tandarts-gnatholoog met een tandartspraktijk en een tandtechnisch laboratorium in Geldermalsen.

Samenvatting

Op 30 september jl. verzorgde BSL een interactieve webcursus over de face-bowregistratie. Naar aanleiding van deze cursus kwamen tientallen vragen van deelnemers die meer wilden weten over de toepassing van de face-bow, met name bij de vervaardiging van de volledige gebitsprothese (VP). Uit de antwoorden van de deelnemers bleek dat weinig collega’s een face-bow gebruiken. Ook tandtechnische laboratoria zien bij hun opdrachten maar weinig face-bowregistraties binnenkomen. Een korte rondvraag bij de opleidingen leert dat de face-bow niet meer in het standaardprogramma van ACTA en KUN is opgenomen. In Groningen wordt deze registratie nog wel onderwezen. Blijkbaar wordt het nut van deze registratie niet algemeen erkend. Deze bijdrage beperkt zich tot de toepassing van de face-bow bij het maken van een VP, maar is deels ook van toepassing op kronen, bruggen, opbeetplaten en partiële prothetiek.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Tandartspraktijk 2/2014 Naar de uitgave

OriginalPaper

De gouden onlay

Tandarts in de praktijk

Jos Hillemans: adviserend tandarts

Product nieuws

Product nieuws