Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | De promotie | Uitgave 2/2014

Tandartspraktijk 2/2014

Permanente retentie na orthodontie

Permanente retentie verdient permanente attentie

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 2/2014
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum

Samenvatting

Na een orthodontische behandeling wordt in de regel retentie toegepast om veranderingen in de tandbogen tegen te gaan. Anne-Marie Renkema heeft aan de Radboud Universiteit Nijmegen onderzoek verricht en gekeken naar de retentieprocedures die orthodontisten in Nederland toepassen. Daarnaast onderzocht zij de effectiviteit van twee vaak toegepaste retentiespalken. Ook onderzocht zij of de actieve orthodontische behandeling en retentiefase een risicofactor vormen voor het ontwikkelen van labiale gingivarecessies.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Tandartspraktijk 2/2014 Naar de uitgave

Heynick’s hoek

Tand om tand

Reacties van lezers

Reacties van lezers

OriginalPaper

De gouden onlay