Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Gewone en ongewone patiënten | Uitgave 2/2014

Tandartspraktijk 2/2014

De epulis: Lokale zwelling van het tandvlees

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 2/2014
Auteur:
prof. dr. Isaäc van der Waal
Belangrijke opmerkingen
Prof. dr. I. van der Waal is als hoogleraar Orale Pathologie verbonden aan VUmc en ACTA. Hij heeft speciale expertise op het gebied van monden kaakziekten, zowel klinisch als histopathologisch. In deze rubriek bespreekt Van der Waal één of meer patiënten met een soms gangbare en soms ook meer zeldzame aandoening van mond of kaak. Eventuele reacties of vragen zijn welkom (i.vanderwaal@ vumc.nl).

Samenvatting

Een 26-jarige man wordt door zijn tandarts verwezen in verband met een al ten minste enkele maanden bestaande zwelling van de gingiva buccaal van 34 en 35 (afbeelding 1). Patiënt heeft geen klachten; hij is gezond en gebruikt geen medicijnen. Op de door de tandarts meegegeven tandfoto zijn geen bijzonderheden te zien. Bij mondonderzoek worden geen verdere afwijkingen aangetroffen.
Wat is hier aan de hand?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Tandartspraktijk 2/2014 Naar de uitgave

Heynick’s hoek

Tand om tand

Product nieuws

Product nieuws