Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Uitgave 2/2014

Tandartspraktijk 2/2014

Gewoon een goede VP

De vervaardiging van een vp in hoofdlijnen

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 2/2014
Auteurs:
Marcel de Wit, Thijs Risseeuw
Belangrijke opmerkingen
Marcel de Wit is tandprotheticus en is werkzaam in Tandheelkundig Centrum Amsterdam-Noord en Tandprothetische Praktijk M. de Wit in Purmerend.
Thijs Risseeuw is tandarts (ACTA 1999) en is werkzaam in het Tandheelkundig Centrum Amsterdam-Noord. Hij heeft zich gespecialiseerd in de esthetische tandheelkunde.
Met dank aan Marc Smeets, tandarts-implantoloog.

Samenvatting

Veel patiënten lopen te lang rond met een oude, niet meer goed passende volledige prothese in hun mond. Toch functioneert de patiënt ermee. Kauwen (of in veel gevallen langdurig kauwen), gaat ze goed af. Praten gaat in hun ervaring probleemloos. En er kan zelfs mee gelachen worden. De mond adapteerde wonderwel aan de gedeformeerde prothese. Maar na verloop van tijd gaan patiën-ten zich soms toch storen aan de tekortkomingen. Zeker als de patiënt zingen als hobby heeft. De kunststof eethoek moet dan toch maar eens vervangen worden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Tandartspraktijk 2/2014 Naar de uitgave

OriginalPaper

De gouden onlay

Redactioneel

Goud!