Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2019 | Uitgave 4/2019

Tandartspraktijk 4/2019

De endokroon: think inside the box

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 4/2019
Auteur:
Maurits de Kuijper
Belangrijke opmerkingen
Maurits de Kuijper (Rijksuniversiteit Groningen) is als tandarts werkzaam bij Mondzorgcentrum Winschoten en promoveert op de restauratie van uitgebreide endodontisch behandelde elementen middels direct composiet en indirecte endokronen.

Samenvatting

‘Tandarts, wat nu?’ Het is een vraag die ons maar al te bekend in de oren klinkt wanneer een element, dikwijls onverwacht, overgaat naar de volgende stap in de restauratieve cyclus (zie afbeelding 1 ). Een moment van transitie die echter verre van een heuglijke gebeurtenis is. Wat ooit begon als een kleine cariëslaesie en restauratie, leidde tot restauratie na restauratie, met als slotstuk een endodontische behandeling. Althans, dat is wat de meeste patiënten hopen. Totdat … er onverwacht weer een knobbel afbreekt. In dit artikel zal ik een beeld proberen te schetsen van de behandelopties voor de molaar aan het einde van de restauratieve cyclus, met een speciale focus op de endokroon.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2019

Tandartspraktijk 4/2019 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws

Boeken

Boeken

Kennistoets

Apexresectie