Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2019 | Uitgave 4/2019

Tandartspraktijk 4/2019

Intervisie

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 4/2019
Auteur:
Monique Bellersen
Belangrijke opmerkingen
Monique Bellersen is interim-bestuurder en organisatieadviseur bij MMB Management. Daarnaast begeleidt zij intervisiegroepen, leidt begeleiders van intervisie op, geeft workshops over intervisie en is auteur op dit terrein. Zij doet dit vanuit Praktijk Intervisie.

Samenvatting

Nadenken over dilemma’s of moeilijke situaties in de tandartspraktijk is bijna onmogelijk. De operationele druk van alledag, het klaarstaan voor patiënten en de noodzaak om bij te blijven op het vakgebied, zorgen ervoor dat daar amper tijd voor is. Intervisie met collega’s is een krachtige manier om stil te staan bij vraagstukken in ons werk en die met anderen te delen. In vele gebieden van de zorg en daarbuiten wordt deze methodiek gebruikt. Zo wordt het voor tandartsen onderling, maar ook voor het team in de tandartspraktijk, mogelijk om kennis en aanpak samen door te lopen teneinde te bepalen wat er in een ingebrachte praktijksituatie beter of anders had gekund. Dit artikel gaat in op de wijze waarop intervisie het meeste effect kan scoren en kan bijdragen aan de kwaliteit van tandheelkundige zorg.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2019

Tandartspraktijk 4/2019 Naar de uitgave

Boeken

Boeken