Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2019 | De promotie | Uitgave 4/2019

Tandartspraktijk 4/2019

Collum mandibulae-fracturen: open versus gesloten behandeling

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 4/2019
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum

Samenvatting

Bij een aangezichtstrauma is het collum mandibulae in een substantieel percentage van de gevallen gebroken. Over de optimale behandeling van een fractuur van het collum mandibulae bestaat nog altijd veel discussie. Bij een gesloten behandeling is er sprake van een afwachtend ofwel conservatief beleid, al dan niet met maxillomandibulaire fixatie. Een open behandeling bestaat uit een open reductie met interne fixatie. Antoinette Rozeboom heeft aan het ACTA onderzoek verricht en de verschillende behandelmogelijkheden met elkaar vergeleken om te kijken welke de beste en de veiligste is. Daarnaast onderzocht zij de subjectieve uitkomsten na de behandeling van de collum mandibulae-fracturen, waaronder de subjectieve kaakfunctie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2019

Tandartspraktijk 4/2019 Naar de uitgave

OriginalPaper

Intervisie

Nieuws

Nieuws

Kennistoets

Apexresectie