Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2017 | Uitgave 5/2017

Denkbeeld 5/2017

Steun bieden bij opname: Belevingsgericht begeleiden 2

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2017
Auteur:
Ronald Geelen
Belangrijke opmerkingen
Ronald Geelen is psycholoog; zijn eerdere artikel over belevingsgericht begeleiden verscheen in het augustusnummer van Denkbeeld.

Samenvatting

Mensen met dementie begrijpen vaak niet waarom ze in een instelling verblijven in plaats van ‘thuis’. Soms zeggen ze na een opname dat ze ‘toch niets hebben misdaan?’, waarom zitten ze hier dan? Hoe maak je er in zo’n situatie het beste van voor je cliënt? Het laatste van tweede korte artikelen over belevingsgericht begeleiden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2017

Denkbeeld 5/2017 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Mooi werk

Boeken

Mist