Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: Huisarts en wetenschap 1/2016

01-01-2016 | Journaal

Wijn als medicijn

Auteur: Bèr Pleumeekers

Gepubliceerd in: Huisarts en wetenschap | Uitgave 1/2016

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Als patiënten met DM II dagelijks één glas wijn drinken, heeft dat een gunstig effect op hun cardiovasculair risicoprofiel. Het effect treedt vooral op bij gebruik van rode wijn, maar ook witte wijn heeft een gunstig effect. Bijwerkingen zijn niet waargenomen.
Literatuur
go back to reference Gepner Y, et al. Effects of initiating moderate alcohol intake on cardiometabolic risk in adults with type 2 diabetes. A 2-year randomized, controlled trial. Ann Intern Med 2015;163:569-79.PubMedCrossRef Gepner Y, et al. Effects of initiating moderate alcohol intake on cardiometabolic risk in adults with type 2 diabetes. A 2-year randomized, controlled trial. Ann Intern Med 2015;163:569-79.PubMedCrossRef
Metagegevens
Titel
Wijn als medicijn
Auteur
Bèr Pleumeekers
Publicatiedatum
01-01-2016
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Huisarts en wetenschap / Uitgave 1/2016
Print ISSN: 0018-7070
Elektronisch ISSN: 1876-5912
DOI
https://doi.org/10.1007/s12445-016-0002-7

Andere artikelen Uitgave 1/2016

Huisarts en wetenschap 1/2016 Naar de uitgave