Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2014 | Journaal | Uitgave 4/2014

TPO - De Praktijk 4/2014

Chronisch zieke houdt ’t liefst zelf de regie

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 4/2014
Auteur:
Susan Umans

Samenvatting

Ruim 90% van chronisch zieke mensen zegt goed met zijn ziekte om te kunnen gaan in het dagelijks leven, met hulp van mantelzorgers en/of professionals. Dit is een van de uitkomsten van het NIVEL-rapport Zelfmanagement, wat betekent het voor de patiënt? Chronisch zieken houden graag de touwtjes zelf in handen en roepen daarbij het liefst informele hulp in uit hun naaste omgeving. Lang niet altijd lukt dit.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2014

TPO - De Praktijk 4/2014 Naar de uitgave

Ingezonden

Twee vragen

Lezen/kijken/zoeken

Zonder zout