Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2016 | Uitgave 7/2016

GZ - Psychologie 7/2016

In de DSM-5: ‘Psychische factoren die somatische aandoeningen beïnvloeden’

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 7/2016
Auteur:
Drs. Paul Mangnus
Belangrijke opmerkingen
Drs. P.J.M. Mangnus is als klinisch psycholoog verbonden aan de afdeling Medische Psychologie van Zorgsaam Ziekenhuis en Emergis Regio Zeeuws Vlaanderen, te Terneuzen. Dit werd op persoonlijke titel geschreven.
De DCPR en het DCPR-interview zijn aangeboden voor het free access-gedeelte van de website van de Landelijke Vereniging van Medisch Psychologen (www.​lvmp.​nl) en zijn vrij verkrijgbaar door een mail te sturen naar: mangnus@zeelandnet.nl

Samenvatting

In de klinische praktijk en literatuur wordt weinig aandacht besteed aan de DSM-categorie ‘Psychische factoren die somatische factoren beïnvloeden’. Een operationalisatie in twaalf syndromen.

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2016

GZ - Psychologie 7/2016 Naar de uitgave