Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2016 | Uitgave 7/2016

GZ - Psychologie 7/2016

EMDR: oogbewegingen hebben geen invloed op positieve, verbale herinneringen

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 7/2016
Auteur:
Suzy Matthijssen
Belangrijke opmerkingen
Suzy Matthijssen
Suzy Matthijssen werkt als klinisch psycholoog bij o.a. het Altrecht Academisch Angstcentrum, de Universiteit Utrecht, het NIFP en het Pieter Baan Centrum. Ze doet als PhD-student onderzoek naar werkgeheugenbelasting en modaliteitsspecificiteit bij EMDR.

Samenvatting

Onderzoek toont aan dat oogbewegingen, zoals die worden gemaakt in Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) therapie, visuele herinneringsbeelden minder emotioneel beladen kunnen maken. Of oogbewegingen ook een effect hebben op (positief) verbaal materiaal is nog onbekend, maar ook daarop wordt deze interventie wel toegepast in behandelingen. In dit artikel beschrijven we twee studies waarin het effect wordt onderzocht.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2016

GZ - Psychologie 7/2016 Naar de uitgave