Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2014 | Uitgave 4/2014

Tandartspraktijk 4/2014

Cementeren vs verschroeven

Als verschroeven niet mogelijk is

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 4/2014
Auteur:
Frank Andriessen
Belangrijke opmerkingen
Frank Andriessen, tandarts-implantoloog (NVOI)
Frank Andriessen is verbonden aan de verwijspraktijk Tandheelkundig Centrum Wilhelminapier in Rotterdam. Hij heeft zich gespecialiseerd in de implantologie middels de postgraduate opleiding Orale Implantologie en Prothetiek op het ACTA. Tevens is hij samen met David Rijkens cursusleider van de Masterclass Implantologie voor ACTA-Dental Education.
De bij dit artikel behorende literatuurlijst kan via het e-mailadres <redactie-tp@planet.nl> worden opgevraagd.

Samenvatting

In de vorige uitgave van TandartsPraktijk ben ik ingegaan op een alternatieve methode om een direct verschroefbare kroon te vervaardigen op een implantaat. Door de beschreven methode kan het schroefgaatje klein worden gehouden en is daardoor fraai weg te werken. Hiermee wordt tegemoetgekomen aan de esthetische bezwaren die velen op het verschroeven van kronen hebben. In sommige situaties kan men echter niet ontkomen aan de noodzaak om een kroon te cementeren. In dit artikel beschrijf ik punten waar in deze gevallen rekening mee moet worden gehouden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2014

Tandartspraktijk 4/2014 Naar de uitgave

Onwetend zondigt men niet

Carieuze leefstijl

Tandarts in de praktijk

Samen onder één dak