Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2013 | Uitgave 1/2013

Denkbeeld 1/2013

Buiten de lijnen kleuren

Twee pioniers over creatief omgaan met regels

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2013
Auteurs:
Patrick Verhaest, Frans HoogeVeen
Belangrijke opmerkingen
redacteur van Denkbeeld, wetenschappelijk medewerker bij het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en coördinator van de opleiding tot Begeleider- Animator aan de VSPW te Mol
hoofdredacteur van Denkbeeld; hij is werkzaam als lector Psychogeriatrie aan, psycholoog in de zorg voor mensen met dementie bij Florence
Tekst Patrick Verhaest en Frans hoogeveen
Opzettelijk regels naast je neer leggen. Het zijn praktijken die je niet meteen zou verwachten in de doorgaans brave zachte sector. Of toch? Als het om het belang van de cliënt gaat, gebeurt het wel degelijk. Zonder wapengekletter, weloverwogen en in overleg. Denkbeeld sprak met een Nederlandse en een Vlaamse pionier van kleinschalig wonen over hun ervaringen: Ad Witlox, drijvende kracht achter de uitbouw van Zorgpalet Baarn-Soest, en Rudiger De Belie voor wie woonzorgcentrum De Wingerd in Leuven zijn levenswerk is.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2013

Denkbeeld 1/2013 Naar de uitgave

Redactioneel

Oud en Nieuw