Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2016 | Uitgave 5/2016

Tandartspraktijk 5/2016

Bleken van tetracyclineverkleuringen

Tanden en kiezen zien ‘groen, geel en blauw’

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 5/2016
Auteur:
Diederik Hentenaar
Belangrijke opmerkingen
Diederik Hentenaar is master student tandheelkunde en promovendus aan de Rijksuniversiteit van Groningen. In zijn laatste jaar volgt hij het Individuele Profileringsproject Restauratieve Tandheelkunde op het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde aldaar.
Met dank aan het TTL Oosterwijk voor het geleverde techniekwerk.

Samenvatting

Tetracyclinegebruik tijdens de zwangerschap of inname hiervan door de pasgeborene zelf zorgt voor intrinsieke verkleuringen van tanden en kiezen. De verkleuringen hebben niet alleen een esthetisch ontsierend effect, maar kunnen ook psychosociaal nadelig zijn. Verschillende behandelopties zijn door de jaren heen gepropageerd, maar sinds de invoering van het thuisbleken wint deze behandelmodaliteit aan populariteit. Met dit artikel zal ik een update van de effectiviteit van ‘nightguard vital bleaching’ proberen te geven als behandeling van door tetracycline verkleurde elementen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2016

Tandartspraktijk 5/2016 Naar de uitgave

Tandarts in de praktijk

Aan stoppen denk ik nog niet