Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2016 | Uitgave 5/2016

Tandartspraktijk 5/2016

WIP en de legionella-tsunami

Kolderblindheid

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 5/2016
Auteur:
Edwin Wiersema
Belangrijke opmerkingen
Edwin Wiersema is tandarts algemeen practicus (RUG, 1983) en mede-eigenaar van tandartspraktijk Wiersema in Westerbork.

Samenvatting

De redactie van TP heeft mij (als lid van de vorige WIP-adviescommissie) gevraagd naar mijn mening over de legionellapreventieve maatregelen zoals voorgeschreven in de onlangs gepubliceerde herziene ‘WIP-richtlijn Infectiepreventie in mondzorgpraktijken’. Ik kan daarop kort antwoorden: ik ben mordicus tegen de daarin vervatte tsunami van maatregelen. Ik gebruik het woord ‘tsunami’ (vloedgolf) vanwege de jarenlange nasleep die zo’n gebeurtenis voor de burgers heeft – niet in de laatste plaats door het omvangrijke kapitaalvernietigende effect dat men maar voor lief neemt. Ik zal mijn visie op deze kolderblindheid hierna toelichten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2016

Tandartspraktijk 5/2016 Naar de uitgave

Tandarts in de praktijk

Aan stoppen denk ik nog niet