Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2016 | Uitgave 5/2016

Tandartspraktijk 5/2016

Help! Mijn kind wil niet poetsen

Gedragsbeïnvloeding bij kinderen

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 5/2016
Auteur:
Dr. Dien Gambon
Belangrijke opmerkingen
Dr. D. L. Gambon (RUU, 1986) is tandarts-pedodontoloog te Rotterdam. Zij doet onderzoek op de afdeling Orale biochemie van ACTA.

Samenvatting

Als we willen dat er steeds meer kinderen met een gaaf gebit door het leven gaan is het belangrijk op hele jonge leeftijd te beginnen met een goede mondhygiëne. Hoewel je zou veronderstellen dat een consultatiebureau daar de nodige aandacht aan schenkt, blijkt dat in de praktijk niet zo te zijn. Zodra het eerste tandje doorbreekt is het daarom verstandig dat ouders hun kindje een keer meenemen bij een bezoek aan de tandarts en bijgepraat worden over juiste voedingsen poetsgewoonten voor hun baby. Van poetsen bij baby’s komt meestal weinig terecht en is ook niet noodzakelijk, maar dat betekent niet dat we het schoonhouden van een babymond achterwege moeten laten. In de praktijk komt het regelmatig voor dat ouders met 2-3 jarige onwillige peuters komen die het poetsen al hebben opgegeven met soms al een carieuze dentitie als gevolg. Wat valt er dan nog te redden?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2016

Tandartspraktijk 5/2016 Naar de uitgave

Reacties van lezers

Pijnstilling in de mondzorg

Tandarts in de praktijk

Aan stoppen denk ik nog niet