Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2012 | Beschouwing | Uitgave 5/2012

TPO - De Praktijk 5/2012

Beweegadvies op maat (1) Feiten over beweging

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 5/2012
Auteur:
drs. M. W. A. Jongert
Belangrijke opmerkingen
lector; tevens directeur Nederlands Paramedisch Instituut.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets gemeld.
Steeds meer instanties onderkennen het belang van een lichamelijk actieve leefstijl. Zowel de curatieve als de preventieve gezondheidszorg ziet het belang van beweging. En sinds 2001 voert het ministerie van VWS een actief beweegstimuleringsbeleid. In deze artikelenserie lees je hoe je daar als praktijkondersteuner mee aan de slag kunt gaan. Eerst de feiten. In dit eerste deel van ‘Beweegadvies op maat’ lees je wat er wetenschappelijk bewezen is over bewegen, hoeveel Nederlanders bewegen en wat de theorie is over gedragsverandering en bewegen. Het volgende artikel (deel 2) gaat over wat jouw patiënten tegenhoudt om te bewegen en hoe je dat in kaart kunt brengen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2012

TPO - De Praktijk 5/2012 Naar de uitgave

WEET JE DIT ?

Vragen

WEET JE DIT ?

Antwoorden