Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2012 | Buitenlands Nieuws | Uitgave 5/2012

TPO - De Praktijk 5/2012

Zwaarder worden na stoppen met roken

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 5/2012
Auteur:
Sietsche van Gunst
Stoppen met roken is het begin van gezondheidswinst, maar vaak ook van zwaarder worden. De verklaring daarvoor is waarschijnlijk als volgt: nicotine onderdrukt de eetlust en versnelt de stofwisseling. De goedwillende ex-roker ziet zich ineens geconfronteerd met een situatie waarin hij minder energie heeft en meer eetlust, en moet dus, naast de stress van het niet-roken, ook nog op zijn eetpatroon letten. Toch wordt niet iedere stopper dikker. Een meta-analyse door onderzoekers van de Universiteit van Birmingham geeft daar helderheid over.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2012

TPO - De Praktijk 5/2012 Naar de uitgave

Lezen / Kijken / Zoeken

Communicatie in de zorg