Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2017 | Uitgave 6/2017

Denkbeeld 6/2017

Beter af met minder in Puttershoek: Terugdringen van psychofarmaca in de praktijk

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2017
Auteur:
Peter Bakens

Samenvatting

In februari van dit jaar berichtte Denkbeeld over het terugdringen van gedragsmedicatie in het kader van het landelijke project ‘Beter af met minder’ . Dit project heeft inmiddels twee vormen: de zogeheten intensieve variant en de doe-het-zelf-variant. Beide projectopties worden gevolgd door onderzoekers van onder meer de Rijksuniversiteit Groningen. Een van de organisaties in de doe-het-zelf-groep is Zorgwaard in Puttershoek. Redacteur Peter Bakens ging er kijken hoe Beter af met minder in de praktijk vorm heeft gekregen. Lukt het om het gebruik van psychofarmaca tot het uiterst (medisch) noodzakelijke terug te dringen? En zijn er leerpunten voor collega-instellingen?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2017

Denkbeeld 6/2017 Naar de uitgave

Achter de voordeur

Hoe nu verder?

Aanrader

Muziek!