Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2017 | Denk na over biomechanica bij het bewegingsonderzoek | Uitgave 3/2017

Tandartspraktijk 3/2017

Beperkte mondopening met deflectie

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 3/2017
Auteurs:
MSc Dr. Reinier Hoogeveen, Hugo Vreugdenhil
Belangrijke opmerkingen
Dr. R.C. Hoogeveen, tandarts, MSc (orthodontics) is werkzaam als universitair docent aan de Sectie Tandheelkundige Radiologie ACTA Amsterdam en werkzaam in zijn tandartspraktijk voor orthodontie en CBCT te Meteren (r.hoogeveen@acta.nl).
F.H. Vreugdenhil, tandarts-gnatholoog, is eigenaar van Vreugdenhil Tandartsen, een algemene groepspraktijk tevens verwijspraktijk voor gnathologie, endodontie, implantologie en restauratieve tandheelkunde te Meteren en Geldermalsen (vreugdenhiltandartsen@gmail.com)
Wij bedanken Samuel voor zijn medewerking en zijn toestemming om hem herkenbaar in beeld te mogen brengen. Wij bedanken Jurriën Hartman, (orofaciaal) fysiotherapeut te Oudewater en Geldermalsen, voor zijn bijdrage aan de behandeling en aan dit artikel.
De bij dit artikel behorende literatuurverwijzingen kunnen worden opgevraagd via het e-mailadres redactie-tp@planet.nl.

Samenvatting

Bij een beperking van de mondopening denkt u natuurlijk aan problemen van het kaakgewricht of van de kauwspieren. We bespreken in dit artikel een casus waarbij in eerste instantie van een gewrichtsprobleem werd uitgegaan, maar waar op basis van systematisch onderzoek en analyse daarvan tot een andere diagnose en behandeling gekomen werd.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2017

Tandartspraktijk 3/2017 Naar de uitgave

Blaming the victim

Gepaste reactie?

Out of the box (16)

De partiële kroon

De kracht van 3d-planning & -beeldvorming

Correctie van kaakasymmetrie

Tandarts in de praktijk

Tussen tanden en toetsen