Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2017 | De kracht van 3d-planning & -beeldvorming | Uitgave 3/2017

Tandartspraktijk 3/2017

Correctie van kaakasymmetrie

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 3/2017
Auteur:
Dr. Tong Xi
Belangrijke opmerkingen
Dr. Tong Xi (Radboud Universiteit Nijmegen, 2007) is als mond-, kaak- en aangezichtschirurg verbonden aan het Radboudumc in Nijmegen. Zijn aandachtsgebieden zijn orale implantologie en orthognatische chirurgie. Zijn interesse ligt bij het toepassen van 3D-technologie in de tandheelkunde en de MKA-chirurgie.
Hierbij wil ik dr. Wilfred Borstlap, drs. Martien de Koning, dr. Thomas Maal en drs. René Noverraz van de afdeling MKA-chirurgie en Orthodontie van het Radboudumc en Rinaldo Vreeken danken voor hun rol bij de behandeling en de 3D-beeldvorming van de patiënte van dit artikel.

Samenvatting

Een 34-jarige vrouw met een forse asymmetrie van de onderkaak presenteert zich op het gecombineerde spreekuur voor orthodontisch-orthognatische chirurgie. Uit de anamnese blijkt dat deze afwijking in haar puberteit is ontstaan en niet meer progressief is. Door middel van virtuele 3D-operatieplanning en gebruikmakend van 3D-geprinte zaagmallen kan de asymmetrie van de mandibula op een voorspelbare manier chirurgisch worden gecorrigeerd.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2017

Tandartspraktijk 3/2017 Naar de uitgave

Denk na over biomechanica bij het bewegingsonderzoek

Beperkte mondopening met deflectie

De behandelmogelijkheden op een rij (deel 1)

Apexresectie mislukt. Wat nu?

Out of the box (16)

De partiële kroon

De promotie

3D workflows