Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2017 | Out of the box (16) | Uitgave 3/2017

Tandartspraktijk 3/2017

De partiële kroon

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 3/2017
Auteur:
Maarten Bekkers
Belangrijke opmerkingen
Maarten Bekkers (Radboud Universiteit Nijmegen) is restauratief tandarts (NVVRT) en prosthodontist (EPA). Hij is werkzaam in ‘s-Hertogenbosch bij Tandartsenpraktijk Staas & Bergmans. Daarnaast voert hij zijn eigen label, gaaf.care, waarbij op gestructureerde wijze toegewerkt wordt naar voorspelbare, conservatieve en duurzame tandheelkunde.

Samenvatting

Regelmatig zien wij in de dagelijkse praktijk patiënten met in hun gebit tandverzwakkende omstandigheden. Uit onderzoek is bekend dat de fractuurweerstand van een element aanzienlijk afneemt als een endodontische behandeling aanwezig is en/of een knobbeloverkappende restauratie, dan wel een restauratie die de randlijst onderbreekt. In deze gevallen vormt een partiële keramische restauratie een optie om de fractuurweerstand (vrijwel volledig) te herstellen en daarbij de tandweefsels te respecteren. Immers, in zo’n geval worden alleen de verzwakte en de reeds gerestaureerde delen van de elementen overkapt en omvat. Mits we zorgvuldig te werk gaan voorzien we daarmee de patiënt van een duurzame, versterkende restauratie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2017

Tandartspraktijk 3/2017 Naar de uitgave

De promotie

3D workflows

Tandarts in de praktijk

Tussen tanden en toetsen

Lichamelijke klachten door vaste implantaatgedragen constructie

Implantaten: om hoofdpijn van te krijgen!