Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

21-03-2016 | Onderzoek | Uitgave 1/2016

Podosophia 1/2016

Bepaling van verhoogde druk bij de diabetische voet middels plantaire drukmeting

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 1/2016
Auteur:
MSc Elke Poppe
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vat de auteur een internationaal gepubliceerd onderzoek samen en geeft een beschouwing op dat onderzoek voor de Nederlandse praktijk.

Samenvatting

In 2015 is de Zorgmodule ‘Preventie diabetische voetulcera’ geïmplementeerd in de eerstelijns diabetes voetzorg. Deze implementatie leidde tot veel veranderingen in de dagelijkse praktijk van de podotherapeut én tot discussie, onder meer over de wijze waarop een verhoogde plantaire druk wordt vastgesteld. Deze druk wordt tot nu toe klinisch beoordeeld, maar objectieve meting met drukmeetapparatuur kan deze waarneming ondersteunen. In dit artikel wordt toegelicht hoe een dergelijke meting hiervoor gebruikt kan worden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2016

Podosophia 1/2016 Naar de uitgave

Biomechanica en Bewegingsanalyse

Rockers: beperking en compensatie

Visie

Online