Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

21-03-2016 | Biomechanica en Bewegingsanalyse | Uitgave 1/2016

Podosophia 1/2016

Rockers: beperking en compensatie

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 1/2016
Auteur:
Chris Riezebos
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek worden algemene principes uit de biomechanica en bewegingsanalyse opgefrist en podotherapeutische toepassingen op toegankelijke wijze uiteengezet.

Samenvatting

Beperking van de dorsale flexie van zowel enkel als hallux, komen veelvuldig voor, zonder dat men zich daarvan bewust is. Compensaties van deze beperkingen zijn: hyperextensie van de knie, een vervroegde hiellift, het verkleinen van de staplengte c.q. aansluitpas, salutation, endorotatie van de heup, met supinatie van de voet, en exorotatie van de heup, met pronatie van de voet. Indien mobilisatie van het enkelgewricht onvoldoende resultaat geeft, is de patiënt gebaat bij een hakverhoging.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2016

Podosophia 1/2016 Naar de uitgave

Visie

Online