Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2018 | Onder collega’s | Uitgave 6/2018

GZ - Psychologie 6/2018

Belgische ggz haalt Nederland in

Een gesprek tussen Nady Van Broeck en Giel Hutschemaekers

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 6/2018
Auteur:
Erik Hardeman
Belangrijke opmerkingen

BIOGRAFIE

Prof. dr. Nady Van Broeck is hoogleraar Klinische Psychologie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Zij is momenteel voorzitter van de Federale Raad voor de geestelijke gezondheidszorgberoepen die de minister adviseert inzake deze beroepen. In dit artikel spreekt zij echter uitsluitend op eigen naam en vanuit haar positie als hoogleraar.
Prof. dr. Giel Hutschemaekers is hoogleraar Geestelijke Gezondheidszorg aan de Nijmeegse Radboud Universiteit. Tevens is hij senior-onderzoeker bij ggz-instelling Pro Persona en Hoofd zorgprogramma van Indigo Basis ggz in Gelderland.

Samenvatting

Terwijl de Nederlandse gz-psychologen dit jaar vieren dat hun beroep twintig jaar geleden een plaats kreeg in de Wet BIG, wordt in België nu pas een wet ingevoerd die de beroepenstructuur voor de ggz regelt. Die achterstand bood onze zuiderburen de kans om een aantal ‘onvolkomenheden’ uit de Nederlandse praktijk te vermijden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2018

GZ - Psychologie 6/2018 Naar de uitgave