Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2019 | Artikel | Uitgave 9/2019

Bijblijven 9/2019

Begrijpelijke communicatie begint bij een goed gesprek

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 9/2019
Auteurs:
Janneke van der Velden, Majorie de Been
Ruim een derde van alle volwassenen in Nederland heeft beperkte gezondheidsvaardigheden; het is voor hen moeilijk informatie en adviezen te begrijpen en toe te passen. 1 Medicatie wordt daardoor vaker onjuist gebruikt of adviezen niet opgevolgd. Dit heeft grote gevolgen voor de gezondheid. Gevolgen die vermijdbaar zijn als de huisarts, POH en andere praktijkmedewerkers hier aandacht aan besteden. Een toegankelijke praktijk en begrijpelijke communicatie zijn daarbij essentieel. Hoewel we weten dat de communicatie met de patiënt een essentieel onderdeel is van het vak, onthouden we onszelf soms de kans op nascholing op dit gebied. In de workshop op het NHG-congres over begrijpelijke communicatie met patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden zijn kennis en praktische handvatten uitgereikt voor alle praktijkmedewerkers om mee aan de slag te kunnen gaan. Alles is hier terug te lezen. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2019

Bijblijven 9/2019 Naar de uitgave

Redactioneel ten geleide

Relax, het is gewoon complex