Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014

Altijd overal tegen

Wat de dwarsligger beweegt en hoe je ermee omgaat

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2014
Auteur:
Ronald Geelen
Belangrijke opmerkingen
Tekst Ronald Geelen
Beeld Thinkstock
Ronald Geelen is psycholoog; voor reacties: ronaldgeelen@kpnmail.nl.

Samenvatting

In een eerder artikel in Denkbeeld (2014/4) beschreef Ronald Geelen een type dat iedereen in de zorg wel kent: de helper, de persoon die voortdurend open staat voor de noden van anderen en zichzelf daarin verliest. Ditmaal aandacht voor een heel ander type: de dwarsligger, iemand die altijd alles tegenwerkt, ‘ja’ zegt maar ‘nee’ doet. Deze mensen wekken in hun omgeving dikwijls woede, wanhoop en emotionele uitputting op, worden zelden gewaardeerd en raken zelf ook geregeld uitgerangeerd. Wat beweegt hen en hoe ga je met hen om?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014 Naar de uitgave

Ontmoeting

Tiertsje

Kort nieuws

Beelden aan zee