Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Onder de loep | Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014

Als een vis in het water

Zwemtherapie bij dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2014
Auteur:
Han Diesfeldt
Belangrijke opmerkingen
Tekst Han Diesfeldt
Beeld Erik Flokstra, pixels&inkt
Han Diesfeldt is psycholoog; voor meer informatie en reacties: h.diesfeldt@outlook.com.

Samenvatting

Zwemmen met mensen met dementie is meer dan een vorm van recreatie, Denkbeeld berichtte er al eerder over. In Australië is onderzoek gedaan naar het effect dat een zwemprogramma heeft op deze doelgroep. Daaruit blijkt dat bewoners met dementie die eraan meededen, minder gedrag vertoonden dat door verzorgenden als hinderlijk werd ervaren en in een betere stemming verkeerden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014 Naar de uitgave

Doordenker

Verbondenheid