Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2019 | Redactioneel | Uitgave 6/2019

Denkbeeld 6/2019

Als een geslacht varken

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2019
Auteur:
Hugo van Waarde
Veertien jaar geleden kwam ik voor mijn werk bij het programma Wonen met Dementie bij een hoop verpleeghuizen en woonvoorzieningen voor mensen met dementie over de vloer. Eén daarvan was een groot, nieuw verpleeghuis dat helemaal kleinschalig was opgezet. In het gebouw waren tal van nieuwe snufjes verwerkt, waaronder een elektronisch liftsysteem. Alle bewoners hadden er hun eigen slaapkamer, maar de badkamers lagen verspreid door het gebouw. Wie slecht ter been was kon met een tillift uit bed worden gehaald en dan via een rail door de gangen naar de dichtstbijzijnde badkamer worden vervoerd. Dat leek mij voor de bewoner in kwestie een vernederende ervaring en ik wilde die reis met de lift dan ook zelf aan den lijve ondervinden. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2019

Denkbeeld 6/2019 Naar de uitgave

Column

Intake