Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2019 | Kleinbeeld | Uitgave 6/2019

Denkbeeld 6/2019

Kleinbeeld

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2019
Samen voetbalherinneringen ophalen. Dat is de essentie van Willem II Football Memories, de winnaar van de Denkbeeldprijs Dementiezorg 2019 die op 1 november werd uitgereikt tijdens het Nursing Dementiecongres. Bij Football Memories ligt de nadruk op wat ouderen nog wél kunnen: herinneringen en verhalen opdiepen uit een geheugen dat hen in de dagelijkse praktijk vaak parten speelt. De deelnemende ouderen ontmoeten elkaar tweewekelijks in het Koning Willem II Stadion in Tilburg waar ze onder leiding van vrijwilligers herinneringen ophalen aan het rijke voetbalverleden van hun club. Met elkaar beleven de deelnemers zo een mooie middag waarbij ze zich voor even terug wanen in vroeger tijden. In de woorden van oud-Willem II-speler Jimmy Calderwood, die zelf kampt met dementie: 'Af en toe vergeet ik wat. Maar niet als het over voetbal gaat.' ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2019

Denkbeeld 6/2019 Naar de uitgave