Skip to main content
Top

2016 | OriginalPaper | Hoofdstuk

6. Afleveren en gebruiken van de orthese

Auteurs : Merel Brehm, Frans Nollet

Gepubliceerd in: Beenorthesen bij neuromusculaire aandoeningen

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Stap 6 in de Procesbeschrijving hulpmiddelenzorg is het afleveren en gebruiken van de orthese. Indien is gekozen voor een geprefabriceerde orthese, vindt vaak eerst een periode van uitproberen plaats, voordat de definitieve orthese uit het beschikbare marktaanbod wordt besteld en afgeleverd. Tijdens deze periode van uitproberen is het van belang dat de zorgdeskundige instructies geeft aan de patiënt over een juist gebruik van de orthese. Bovendien is het van belang het functioneren en het gebruik van de orthese in relevante omstandigheden te testen en om de geschiktheid van de orthese voor het behandeldoel, het beoogd functioneren en het beoogde gebruik, te evalueren.
Voetnoten
1
Een gebruiksaanwijzing van de UTX, SPL en Neuromatic is gegeven in bijlage 10.
 
2
Voor de tekst in deze paragraaf is met toestemming gebruikgemaakt van de uitgave ‘Therapeutisch omgaan met SPL’ (Deckers 2003).
 
Literatuur
go back to reference Bredewoud RA. Regeling eisen geschiktheid 2000. Afdeling Medische zaken. Den Haag: CBR, 2010. Bredewoud RA. Regeling eisen geschiktheid 2000. Afdeling Medische zaken. Den Haag: CBR, 2010.
go back to reference Deckers J, Beckers D. Ganganalyse & looptraining voor de paramedicus. Houten/Diegem: Bohn Stafleu Van Loghum, 1996.CrossRef Deckers J, Beckers D. Ganganalyse & looptraining voor de paramedicus. Houten/Diegem: Bohn Stafleu Van Loghum, 1996.CrossRef
go back to reference Deckers J. Therapeutisch omgaan met SPL. Zaandam: Basko Healthcare, 2003. Deckers J. Therapeutisch omgaan met SPL. Zaandam: Basko Healthcare, 2003.
Metagegevens
Titel
Afleveren en gebruiken van de orthese
Auteurs
Merel Brehm
Frans Nollet
Copyright
2016
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-1611-3_6