Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

05-11-2019 | Casuïstiek | Uitgave 12/2019

Huisarts en wetenschap 12/2019

30-minutenbloeddrukmeting in de huisartsenpraktijk

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 12/2019
Auteurs:
Mark van der Wel, Jaap van der Laan
Belangrijke opmerkingen
Van der Wel MC, Van der Laan JR. 30-minutenbloeddrukmeting in de huisartsenpraktijk. Huisarts Wet 2019;62(12):42-4. DOI:10.1007/s12445-019-0358-6.
Deze bijdrage is eerder in vrijwel dezelfde vorm gepubliceerd als: Van der Wel M, Van der Laan J. 30-minutenbloeddrukmeting. In: In ‘t Veld CJ, Goudswaard AN (red). Handboek diagnostische verrichtingen in de huisartsenpraktijk. Houten: Prelum, 2018:161.
Publicatie gebeurt met toestemming van de uitgever.

Samenvatting

Nu in veel huisartsenpraktijken een 24-uursbloeddrukmeter beschikbaar is, bestaat de mogelijkheid om in de praktijk de bloeddruk gedurende 30 minuten te meten. Deze meting onderscheidt zich van andere praktijkmetingen doordat bij de patiënt de bloeddruk automatisch gemeten wordt in afwezigheid van een zorgverlener. Door de gestandaardiseerde manier van meten en de afwezigheid van zorgverleners tijdens het meten zijn er minder meetfouten en wordt het wittejasseneffect gereduceerd of weggenomen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 12/2019

Huisarts en wetenschap 12/2019 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws

Kennistoets

Antidepressiva