23 Modelstuursysteem decubitus | mijn-bsl Skip to main content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander hoofdstuk

2006 | OriginalPaper | Hoofdstuk

23 Modelstuursysteem decubitus

Auteurs : R.T. van Zelm, E. Koopman

Gepubliceerd in: Praktijkboek patiëntveiligheid

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Het modelstuursysteem decubitus is een combinatie van de bij de Richtlijn Decubitus ontwikkelde proces- en uitkomstindicatoren, frequente registratie van een aantal gegevens en de Richtlijn Decubitus.1 Met dit systeem kunnen verpleegkundigen en verzorgenden op de werkvloer direct inzicht krijgen in de kwaliteit van de decubituszorg en desgewenst hun handelen bijsturen. De indicatoren beschrijven de aspecten waarop gemeten moet worden en de te behalen norm. De frequente registratie van gegevens biedt de mogelijkheid om feedback te geven aan de professionals. Deze kunnen hun handelen vervolgens spiegelen aan de richtlijn en desgewenst bijsturen.
Literatuur
1.
go back to reference cbo. Richtlijn Decubitus – tweede herziening. Utrecht: Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg cbo, 2002. cbo. Richtlijn Decubitus – tweede herziening. Utrecht: Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg cbo, 2002.
2.
go back to reference cbo. Model Stuursysteem Decubituszorg - Het sturen van decubituszorg op basis van indicatoren en de evidence-based richtlijn decubitus. Utrecht: Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg cbo, 2003. cbo. Model Stuursysteem Decubituszorg - Het sturen van decubituszorg op basis van indicatoren en de evidence-based richtlijn decubitus. Utrecht: Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg cbo, 2003.
3.
go back to reference Zelm R van, Ettema R. De richtlijn decubitus en klinische indicatoren. Tijdschr Verpleegkundigen 2004;9;42-5. Zelm R van, Ettema R. De richtlijn decubitus en klinische indicatoren. Tijdschr Verpleegkundigen 2004;9;42-5.
4.
go back to reference Zelm R van, Ettema R. Continue registratie van decubituszorg in de praktijk. Tijdschr Verpleegkundigen 2004;9;46-9. Zelm R van, Ettema R. Continue registratie van decubituszorg in de praktijk. Tijdschr Verpleegkundigen 2004;9;46-9.
Metagegevens
Titel
23 Modelstuursysteem decubitus
Auteurs
R.T. van Zelm
E. Koopman
Copyright
2006
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-1100-2_23