Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2010 | Seks Als Je Chronisch Ziek Bent | Uitgave 4/2010

TPO - De Praktijk 4/2010

Wat iedere praktijkondersteuner moet weten over seks

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 4/2010
Auteurs:
Gré van Gelderen, Jim Bender
Belangrijke opmerkingen
Mogelijke belangenverstrengeling: niets gemeld.
huisarts en redactielid van Tijdschrift voor praktijkondersteuning
GZ-psycholoog en seksuoloog NVVS
Een chronische ziekte heeft vaak invloed op het seksleven. Omdat de praktijkondersteuner chronisch zieken zo regelmatig ziet, is zij mogelijk de aangewezen persoon om ook naar dat aspect van ziekte te informeren en zo nodig hulp te bieden. Informeer je op eigen initiatief hiernaar als praktijkondersteuner? Kunnen patiënten bij jou terecht met hun vragen en zorgen? Heb je zelf genoeg kennis?
In een kleine serie artikelen gaat het Tijdschrift voor praktijkondersteuning in op een aantal aspecten van seksualiteit bij patiënten met een chronische ziekte. In de eerste aflevering ging het over praten over seks en seksualiteit. Deze keer gaat het over de seksuologische basiskennis die je nodig hebt om de patiënt hulp te kunnen bieden, en bieden we algemene tips voor de patiënt met een seksuologisch probleem. In volgende nummers besteden we aandacht aan een aantal chronische ziekten met hun specifieke problemen op het gebied van seks, en bieden we de praktijkondersteuner handvatten om seksuologische problematiek aan te pakken. Ook geven we inzicht in de werkwijze van de seksuoloog.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2010

TPO - De Praktijk 4/2010 Naar de uitgave

Weet Je Dit?

Vragen

EditorialNotes

Kritisch genoeg?