Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2017 | Redactioneel | Uitgave 5/2017

GZ - Psychologie 5/2017

Vakantie door een roze bril

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 5/2017
Auteur:
Willemijn Scholten
Belangrijke opmerkingen
Willemijn Scholten, hoofdredacteur

Samenvatting

U heeft een geweldige vakantie gehad, echt fantastisch! Er was wel dat luchtbed dat ’s avonds lekker opgeblazen was, maar halverwege de nacht plat en die klamboe waar op de een of andere manier toch nog gewoon muggen doorheen kwamen en al met al best wel veel regen. Het gezelschap viel ook een beetje tegen: het was best even wennen om weer zoveel samen te zijn met uw partner; geen vriendjes voor de kinderen, of juist heel veel waardoor u ze zelf nauwelijks meer zag; de vrienden waar u zich na twee dagen al kapot aan ergerde. En het allerergste: er was alleen wifi bij de snackbar, waardoor u met twintig andere campinggasten op elkaar gepropt tegen de pui aan gedrukt stond om nog even snel uw (werk!)mail te kunnen lezen. Al was dat allemaal behoorlijk vervelend, en had u zich er vooraf veel meer van voorgesteld, het heeft allemaal geen invloed op hoe u uw vakantie naderhand beoordeelt, die was namelijk heerlijk! Amerikaans onderzoek wijst uit dat mensen hun vakantie achteraf een beduidend hogere beoordeling geven dan tijdens de vakantie zelf. We bekijken onze vakantie met terugwerkende kracht door een roze bril.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2017

GZ - Psychologie 5/2017 Naar de uitgave

OriginalPaper

Gesignaleerd

Rechten en plichten

Tuchtrecht over de grens