Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2017 | In gesprek met | Uitgave 5/2017

GZ - Psychologie 5/2017

Ramón Lindauer: ‘Sinds gemeentes verantwoordelijk zijn voor de jeugdzorg zijn kinderen en jongeren er alleen maar op achteruit gegaan’

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 5/2017
Auteur:
Erik Hardeman
Belangrijke opmerkingen
Ramón Lindauer (1971) Ramón Lindauer is hoogleraar Kinder- en jeugdpsychiatrie aan de U.v.A. (AMC). Hij is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van trauma- en stressorgerelateerde stoornissen bij kinderen en jongeren. Met onderzoek wil hij meer inzicht krijgen in de ontstaansmechanismen van psychopathologie, en in de effectieve behandelelementen. Daarbij worden zowel psychischeals biologische factoren en processen in kaart gebracht. Daarnaast doet hij onderzoek naar risicofactoren voor het ontstaan van stoornissen, zoals trauma en stress.

Samenvatting

Jaarlijks zijn in ons land ruim 100.000 kinderen het slachtoffer van geweld, seksueel misbruik of verwaarlozing. Van hen ontwikkelt gemiddeld een op de zes een posttraumatische stressstoornis (PTSS) of andere psychische aandoening.

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2017

GZ - Psychologie 5/2017 Naar de uitgave