Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2011 | MOND- EN KAAKZIEKTEN | Uitgave 8/2011

Tandartspraktijk 8/2011

VAATAFWIJKINGEN IN EN ROND DE MOND

ZELDEN LEVENSBEDREIGEND. VERWIJZEN KAN VERSTANDIG ZIJN.

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 8/2011
Auteur:
prof.dr. Isaäc van der Waal
Belangrijke opmerkingen
hoogleraar Orale Pathologie

Abstract

Er kunnen in en rond de mond diverse aandoeningen van bloedvaten en een enkelemaal ook van lymfevaten voorkomen. Soms zijn deze reeds bij of vlak na de geboorte aanwezig, terwijl andere pas later in het leven zichtbaar worden. Hetmerendeel van deze afwijkingen is onschuldig, maar kunnen soms wel ontsierend zijn of anderszins klachten veroorzaken, bij voorbeeld door secundaire ontsteking. Kwaadaardige hemangiomen (angiosarcomen) en lymfangiosarcomen komen zelden in de mond voor.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2011

Tandartspraktijk 8/2011 Naar de uitgave

AGENDA

AGENDA