Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2011 | Uitgave 8/2011

Tandartspraktijk 8/2011

Diepe cariës: reparatie lost te weinig op

POPULAIRE PULPOTOMIE LEIDT TOT OVERTREATMENT BIJ KINDEREN

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 8/2011
Auteur:
René Gruythuysen
Belangrijke opmerkingen
onderzoeker en PAOT-docent kindertandheelkunde/cariologie

Abstract

Bange, maar tevens eigenwijze Dyzil is 5 jaar als hij in februari 2005 wordt verwezen voor behandeling. Hij is de oudste van twee jongens; op school gaat hij goed. Tandenpoetsen doet hij zelf eenmaal per dag, maar na overlegmetmoeder wordt dit voortaan tweemaal en éénmaal napoetsen door een van de ouders. Bij de hoofdmaaltijd eet hij weinig en dat is kenmerkend voor de veel tussendoortjes gebruikende ‘grazers’. We volgen de behandeling van Dyzil gedurende een periode van drie jaar. Ins en outs van de aanpak worden belicht.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2011

Tandartspraktijk 8/2011 Naar de uitgave

FEEDBACK POST

TOXISCH ARTICAÏNE?

PRODUCT NIEUWS

PRODUCT NIEUWS

AGENDA

AGENDA

REDACTIONEEL

Literatuur