Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2014 | Spectrum | Uitgave 4/2014

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 4/2014

Uit de praktijk van Noordoost-Groningen

Tijdschrift:
Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 4/2014
Auteur:
René van der Most
Belangrijke opmerkingen

Noot

Het Zorg Innovatie Forum zet zich in voor structurele vernieuwingen in de zorg. Als onafhankelijke netwerkorganisatie (verschillende stakeholders hebben hun krachten gebundeld in het ZIF) willen wij een gezamenlijke visie ontwikkelen, samenwerking stimuleren, versnippering tegengaan en zorginnovatie een breed economisch draagvlak bieden. Het ZIF maakt onderdeel uit van het Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN)

Samenvatting

Hoe doorbreek je de spiraal die van kwaad tot erger gaat? De regio Noordoost-Groningen heeft al jaren lang te maken met hoge werkloosheid en economische achterstanden. Hierdoor trekken veel jongeren weg, de vergrijzing neemt toe en de economische zorgen worden groter. Door sociale problemen zorgen mensen minder goed voor zichzelf: ze eten ongezond, bewegen nauwelijks en drinken te veel. Dit leidt weer tot nieuwe problemen, zoals onderwijsachterstanden, (jeugd-)criminaliteit en gezondheidsklachten. Daarnaast zullen er onvoldoende medewerkers te vinden zijn om zorg te verlenen aan de groeiende groep die een beroep doet op de zorg.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2014

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 4/2014 Naar de uitgave