Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2017 | Uit de praktijk | Uitgave 1/2017

Kind & Adolescent Praktijk 1/2017

Tranen

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 1/2017
Auteur:
Anneke Eenhoorn
Belangrijke opmerkingen
over de auteur Anneke Eenhoorn is klinisch psycholoog, psychotherapeut en cognitief gedragstherapeut, werkzaam bij Parlan/De Praktijk. Zij gunt ons een inkijkje in haar praktijkervaringen met kinderen en ouders.

Samenvatting

Ben komt bij De Praktijk omdat hij vaak moet huilen. Hij kan slecht tegen harde stemmen en kan zich moeilijk verweren. Vooral op school komen de tranen snel. Zelf begint hij er steeds meer last van te krijgen. Hij wordt over twee maanden elf jaar en wil helemaal niet zo snel huilen. Ben vindt het lastig om met woorden te vertellen wat hij denkt en voelt. Hij weet wel dat de schelle stem van zijn juf veel snellertranen oproept dan de rustige stem van de invaljuf.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2017

Kind & Adolescent Praktijk 1/2017 Naar de uitgave

OriginalPaper

Gezien en gelezen