Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2017 | Uitgave 1/2017

Kind & Adolescent Praktijk 1/2017

Van observeren tot stimuleren

Eenvoudig instrument voor zicht op zelfregulatie

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 1/2017
Auteurs:
MSc Tamara Wally, Dr. Coleta Van Dam, Drs. Roel Kooijmans, Drs. Peggy Tan, Drs. Karel Smeets
Belangrijke opmerkingen
over de auteurs T. Wally, MSc is onderwijs- en ontwikkelingspsycholoog en ontwikkelaar bij de CED-Groep. Dr. C. van Dam is pedagoog, gespecialiseerd in praktijkgestuurd onderzoek en senior onderzoeker bij Praktikon. Drs. R. Kooijmans is psycholoog en coördinator Onderzoek en Ontwikkeling bij De Hondsberg/Koraalgroep. Drs. P. Tan is schoolpsycholoog bij PI De Brug. Drs. K. Smeets is orthopedagoog in het voortgezet onderwijs en onderzoeker in Observatiecentrum en Pedologisch Instituut De Hondsberg. Correspondentie: t.wally@cedgroep.nl.

Samenvatting

Vooral leerlingen in het speciaal onderwijs zijn soms onvoldoende in staat hun gedrag, gevoel en aandacht zo te reguleren dat ze tot leren en functioneren komen. Leerkrachten hebben weinig houvast bij het helpen van deze leerlingen. Voor hen is de ZO! ontwikkeld: een observatielijst om de zelfregulatie op leergebied in kaart brengen. En vervolgens een passend onderwijs-zorgarrangement op te stellen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2017

Kind & Adolescent Praktijk 1/2017 Naar de uitgave