Skip to main content
1381 zoekresultaten voor:

308 

sorteren naar |
"actualiteit" sorteert op publicatiedatum. "relevantie" houdt ook rekening met factoren zoals de frequentie van de zoekterm in het resultaat.
  1. 01-05-2024 | OriginalPaper
    Cruciale rol bij beoordelen cognitieve en psychische functies

    NPO bij expertise-onderzoek

    Binnen de bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde worden regelmatig verdiepende expertise-onderzoeken ingezet wanneer er behoefte is aan een objectieve medische beoordeling, die buiten het bereik van de reguliere bedrijfs- en …

  2. 01-05-2024 | OriginalPaper
    Invloed van ziekte op rijgeschiktheid

    Veilig treinen rijden met hartaandoening

    Sinds er treinen rijden is er aandacht voor de medische gezondheidseisen voor de beroepsuitoefening van machinisten in het kader van de spoorwegveiligheid. De veiligheid op het spoor is afhankelijk van de adequate bediening van technische …

  3. 2024 | OriginalPaper | Hoofdstuk

    Vergiftigingen

    Vergiftiging, ofwel intoxicatie, is een belangrijke oorzaak van letsel bij kinderen en kan leiden tot ernstige ziekteverschijnselen en zelfs overlijden. Kinderen kunnen op verschillende wijzen in aanraking komen met giftige stoffen. In de meeste …

    Auteurs:
    Dr. B. E. Smink, Dr. T. B. Y. Liem, Prof. dr. E. M. van de Putte
    Gepubliceerd in:
    Medisch handboek kindermishandeling (2024)
  4. 2024 | OriginalPaper | Hoofdstuk

    Generatoren

    In dit hoofdstuk komt de elektriciteitsleer aan bod voor zover deze direct of indirect van belang is bij het opwekken van röntgenstraling. Het principe van de convertergenerator bij het transformeren van de netspanning naar een hoogspanning wordt …

    Auteur:
    Jacques Hensen
    Gepubliceerd in:
    Radiologie (2024)
  5. 2024 | OriginalPaper | Hoofdstuk

    Luis/pediculosis

    Hoofdluis wordt hoofdzakelijk via haar-haarcontact overgebracht; er zijn geen aanwijzingen voor verspreiding via de omgeving. Kleerluis wordt overgedragen door het dragen van besmette kleren. Schaamluis wordt gewoonlijk overgedragen bij seksueel …

    Auteur:
    Olga Hortensius
    Gepubliceerd in:
    Kleine Kwalen in de huisartsenpraktijk (2024)
  6. 01-05-2014 | OriginalPaper

    Judith Cohen, Anthony Mannarino & Esther Deblinger (red.) (2012). Trauma-Focused CBT for children and adolescents: treatment applications. New York: Guilford Press. 308 p., € 38,95

    Traumatische ervaringen, de gevolgen van psychotrauma en de behandeling ervan krijgen de laatste jaren steeds meer aandacht in de media. Denk bijvoorbeeld aan de seksueel misbruikte kinderen van kinderdagverblijf Het Hofnarretje, Syrische vluchteling…

  7. 2023 | OriginalPaper | Hoofdstuk

    Farmaceutische patiëntenzorg

    Farmaceutische patiëntenzorg (FPZ) is cliëntgerichte zorg van de apotheker en zijn team voor optimaal geneesmiddelengebruik van de individuele patiënt. Het doel van deze zorg is het handhaven of verbeteren van de kwaliteit van leven. Patiënten kun …

    Auteur:
    Jeroen Mentink
    Gepubliceerd in:
    Achtergronden van farmaceutische patiëntenzorg (2023)
  8. 2023 | OriginalPaper | Hoofdstuk

    Veelvoorkomende klachten en problemen

    De POH-GGZ is – net als de huisarts – een generalist en een (hulp)poortwachter. Hij/zij/hen krijgt te maken met patiënten die een grote diversiteit aan klachten en problemen presenteren; de leeftijd van de patiënten kan eveneens sterk variëren: …

    Auteurs:
    Drs. Merith Cohen de Lara, Maud de Heer-Eimers MSc, Gaby Jacobs, Esma Küçük, Dr. Tessa Magnée, Liesbeth Mok, Berend Terluin, Drs. Maret Zonneveld, Harold Wenning MSc,
    Gepubliceerd in:
    Handboek POH-GGZ (2023)
  9. 2023 | OriginalPaper | Hoofdstuk

    Vochtbeleid en transfusie

    Het menselijk lichaam bestaat voor zo’n 60 % uit vocht. Wanneer vochtverlies optreedt, bestaan er verschillende soorten infuusvloeistoffen om dit verlies aan te vullen. Gedurende de perioperatieve fase is het een van de taken van de …

    Auteurs:
    Jordi Lourens, Loes Beers-Pennekamp
    Gepubliceerd in:
    De anesthesiemedewerker (2023)
  10. 01-09-2022 | OriginalPaper

    Heeft prijsweergave effect op aanvraaggedrag?

    Omdat huisartsen steeds meer diagnostiek aanvragen, is zinnig en efficiënt aanvraaggedrag een speerpunt van beleid. Wij onderzochten voor 22 laboratoriumtests of huisartsen minder geneigd waren die test aan te vragen als ze de prijs in beeld …

  11. 2022 | OriginalPaper | Hoofdstuk

    Voeding

    Er is steeds meer bekend over de relatie tussen voeding en psychische gezondheid. In dit hoofdstuk gaan we in op het belang van voeding bij de preventie en behandeling van diverse psychiatrische aandoeningen. We focussen ons daarbij op …

    Auteurs:
    Roel Mocking, Anke Oenema
    Gepubliceerd in:
    Leefstijlpsychiatrie (2022)
  12. 01-03-2022 | OriginalPaper
    Argumenten voor en tegen

    Duurbeperking bij chronische moeheid

    Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK) zijn aandoeningen die langer dan enkele weken duren en waarbij adequaat medisch onderzoek niks oplevert wat de klachten voldoende verklaart. 1 Beoordeling van dergelijke SOLK-cliënten …

  13. 2002 | OriginalPaper | Hoofdstuk

    Differentiatie in opdrachten

    Onderwijs op maat, flexibele leerwegen: het is helemaal ‘in’ tegenwoordig. Dat heeft vooral te maken met de grote belangstelling voor competentiegericht onderwijs van de laatste jaren. Kenmerkend voor dit type onderwijs is het uitgaan van de …

    Auteur:
    Ineke Verheul
    Gepubliceerd in:
    Alles over opdrachten (2002)
  14. 2022 | OriginalPaper | Hoofdstuk

    Van diagnostiek naar indicatiestelling

    Als je weet welke klachten de cliënt heeft, hoe dissociatie kan worden geclassificeerd, en je hebt de klachten en problemen met diagnostische instrumenten goed onderzocht, kun je met alle informatie tot een goed behandeladvies komen. Je bespreekt …

    Auteurs:
    De la Rie, Snip-van Wageningen
    Gepubliceerd in:
    Trauma en dissociatie (2022)
  15. 2022 | OriginalPaper | Hoofdstuk

    Maatschappelijk handelen

    In dit hoofdstuk staat het maatschappelijk handelen centraal. De eerste paragraaf beschrijft hoe je kunt omgaan met incidenten en calamiteiten. Er worden analyse- en verbetermethoden uitgelegd. Wat het belang is van een sterke beroepsgroep en hoe …

    Auteur:
    Nicolien van Halem
    Gepubliceerd in:
    Handboek EVV, GVP, GVGP en GVS (2022)
  16. 2021 | OriginalPaper | Hoofdstuk

    Implementatie van opencommunicatieprogramma’s

    Al eind vorige eeuw was open communicatie na incidenten in de zorg een prioriteit. Medische beroepsorganisaties in met name in Australië en de VS beschreven richtlijnen om zogenaamde disclosure-programma’s in de ziekenhuizen in te richten. In de …

    Auteurs:
    Prof. dr. Hans Brölmann, Dr. Sjoerd Greuters
    Gepubliceerd in:
    Handboek openheid na incidenten in de zorg (2021)
  17. 13-07-2021 | OriginalPaper

    De ouderlijke partnerrelatie: meta-analytische verbanden tussen maladaptief functioneren van kinderen en reacties op ouderlijk conflict

    Het belang van de ouderlijke partnerrelatie voor de ontwikkeling van het kind is al langer bekend. Het doel van deze meta-analyse was het samenvoegen van cross-sectioneel en longitudinaal empirisch onderzoek naar het verband tussen de ouderlijke …

  18. 2021 | OriginalPaper | Hoofdstuk

    Lijst van Geneesmiddelen

    Radiofarmacon dat zich met hoge affiniteit bindt aan het presynaptische dopaminetransporteiwit en in veel mindere mate aan het serotoninetransporteiwit.

    Auteurs:
    J. M. A. Sitsen, H. Abdullah-Koolmees
    Gepubliceerd in:
    Geneeskundig Jaarboek 2021 (2021)
  19. Open Access 02-06-2021 | OriginalPaper

    Trends in roken in Amsterdam tussen 1994 en 2016

    Vanaf 1990 voerde de overheid diverse maatregelen in om roken tegen te gaan. We gaan na of dit in Amsterdam samengaat met een daling van het percentage rokers, dagelijkse rokers en zware rokers onder 19- tot en met 74-jarige Amsterdammers op basis …

  20. 2021 | OriginalPaper | Hoofdstuk

    De behandelrelatie

    Relatief weinig is er bekend over de invloed van de relatie tussen de behandelaar en de patiënt op het verloop en het resultaat van de behandeling. In een wereld die steeds meer wordt beheerst door protocollen en richtlijnen klinkt vaker de roep …

    Auteurs:
    Dr. S. de Jong, Dr. H. J. R. Hoenders, Dr. J. Bruins, Drs. J. Th. M. Steinebach, Prof. dr. S. K. Castelein
    Gepubliceerd in:
    Ernstige psychiatrische aandoeningen (2021)

Zoekresultaten filteren

Search Operators:

„ ... ... “ Finds documents with exactly this word group, in exactly this word order and spelling (e.g., "employer branding").
AND Finds documents with both search terms (e.g., sales AND bonus).
OR Finds documents with one or the other search term (e.g., porsche OR volkswagen).
Blank Space Finds documents with all search terms. Blank space is understood as AND (e.g., man robot production).
NOT Finds documents with no appearance of the word behind NOT (e.g., ford NOT "harrison ford").
COUNT(...)>n Finds documents where the search term is mentioned at least "n" times."n" may be any number (e.g., COUNT(gear)>8).
NEAR(..., ..., ) Finds documents with both search terms in any word order, permitting "n" words as a maximum distance between them. Best choose between 15 and 30 (e.g., NEAR(recruit, professionals, 20)).
* Finds documents with the search term in word versions or composites. The star * marks whether you wish them BEFORE, BEHIND, or BEFORE and BEHIND the search term (e.g., lightweight*, *lightweight, *lightweight*).
? Finds documents with the search termn in different spellings."?" allows only one character (e.g., organi?ation).
& + - Special characters are understood as AND (e.g., Miller Bros. & Sons).

Gebruik zoekoperators om de zoekopdracht nog verder te verfijnen.

Laat de muisaanwijzer over een zoekoperator zweven, of tik de operator aan, om meer te lezen over hoe die werkt.