Skip to main content
main-content
Top

13-04-2017 | Tandheelkunde | Nieuws

Controle IGZ op gebruik röntgenfoto's

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat onderzoeken of mondzorgpraktijken voldoen aan de normen om röntgenfoto’s te mogen maken. De komende maanden bezoeken inspecteurs een groot aantal praktijken en instellingen, zo meldt de inspectie.


Om röntgenfoto’s te mogen maken, moet de sector mondzorg voldoen aan diverse wet- en regelgeving. IGZ gaat aan de hand van het gisteren openbaar gemaakte toetsingskader ‘werken met radiologie in de mondzorg’ controleren of mondzorgpraktijken zich aan die normen houden.

Scholing

Volgens IGZ is uit toezicht gebleken dat lang niet alle tandartsen die röntgenfoto’s maken, hiervoor de vereiste scholing hebben gevolgd of aan de overige gestelde eisen hebben voldaan. “Om deze reden heeft dit onderwerp prioriteit gekregen en zal tijdens inspecties hier nadrukkelijk aandacht aan worden besteed.”

Bron: Skipr.nl, IGZ

Gerelateerde informatie

Aanbevolen

28-03-2017 | Tandheelkunde | Nieuws

Röntgenstraling bij beugelbehandelingen kan omlaag

Door gebruik te maken van twee extra hulpmiddelen tijdens het maken van röntgenfoto’s voor een beugelbehandeling, kan de röntgenstraling met circa zestig procent omlaag.


Aanbevolen

01-02-2016 | Lezersvraag | Uitgave 1/2016

Röntgenfoto’s maken bij zwangeren

Is het gevaarlijk om een röntgenfoto te maken bij een patiënte die zwanger is.? Dat is een interessante vraag die eigenlijk met één woord kan beantwoord worden: nee.

​​​​​​​

Alara in de praktijk

Nieuwe wetgeving over röntgenapparatuur


Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.