Skip to main content
Top

13-04-2017 | Tandheelkunde | Nieuws

Controle IGZ op gebruik röntgenfoto's

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat onderzoeken of mondzorgpraktijken voldoen aan de normen om röntgenfoto’s te mogen maken. De komende maanden bezoeken inspecteurs een groot aantal praktijken en instellingen, zo meldt de inspectie.


Om röntgenfoto’s te mogen maken, moet de sector mondzorg voldoen aan diverse wet- en regelgeving. IGZ gaat aan de hand van het gisteren openbaar gemaakte toetsingskader ‘werken met radiologie in de mondzorg’ controleren of mondzorgpraktijken zich aan die normen houden.

Scholing

Volgens IGZ is uit toezicht gebleken dat lang niet alle tandartsen die röntgenfoto’s maken, hiervoor de vereiste scholing hebben gevolgd of aan de overige gestelde eisen hebben voldaan. “Om deze reden heeft dit onderwerp prioriteit gekregen en zal tijdens inspecties hier nadrukkelijk aandacht aan worden besteed.”

Bron: Skipr.nl, IGZ

Gerelateerde informatie

Aanbevolen
Röntgenstraling verminderen bij beugelbehandeling

28-03-2017 | Tandheelkunde | Nieuws

Röntgenstraling bij beugelbehandelingen kan omlaag

Door gebruik te maken van twee extra hulpmiddelen tijdens het maken van röntgenfoto’s voor een beugelbehandeling, kan de röntgenstraling met circa zestig procent omlaag.


Aanbevolen

01-02-2016 | Lezersvraag

Röntgenfoto’s maken bij zwangeren

Is het gevaarlijk om een röntgenfoto te maken bij een patiënte die zwanger is.? Dat is een interessante vraag die eigenlijk met één woord kan beantwoord worden: nee.

​​​​​​​

Alara in de praktijk

Nieuwe wetgeving over röntgenapparatuur


share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.