Skip to main content
main-content

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

02-03-2016 | Uitgave 1/2016

Jeugdbeleid 1/2016

SOS Kinderdorpen zet zich in voor vluchtelingenkinderen in Macedonië

A loving home for every child

Tijdschrift:
Jeugdbeleid > Uitgave 1/2016
Auteur:
Julijana Nakova Gapo

Samenvatting

De vluchtelingenstroom uit met name Irak en Syrië drijft het arme Macedonië dat voor de vluchtelingen als doorgangsland fungeert op weg naar de Europese Unie, tot wanhoop. Voor het hele land is al maanden de noodtoestand van kracht, en de maximale financiële inspanning van 10 miljoen euro voor de vluchtelingencrisis die de overheid wilde investeren, was al na drie maanden op.
Vijftig procent van de vluchtelingen zijn kinderen, waarvan een deel zonder ouders de grens over komt. De kinderen zijn hun ouders onderweg kwijtgeraakt of ze zijn overleden, bijvoorbeeld tijdens de overtocht van Turkije naar Griekenland.
SOS Kinderdorpen Macedonië vangt een aantal van de ouderloze vluchtelingenkinderen op in hun kinderdorp en verleent hulp aan de jongste kinderen in het vluchtelingenkamp Vinojug.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2016

Jeugdbeleid 1/2016Naar de uitgave

Het estafettestokje

Schade en schande