Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2018 | Gezondheid & Zorg | Uitgave 4/2018

Geron 4/2018

Sociale robots voor thuiswonende mensen met dementie: plezier of bittere noodzaak?

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 4/2018
Auteurs:
Geraldine Visser, Tijs Vandemeulebroucke
Belangrijke opmerkingen

Over de auteurs

Geraldine Visser is docent-onderzoeker voor de bachelor Age-friendly Design & Innovation: Toegepaste Gerontologie en het lectoraat ICT-innovaties in de zorg van Hogeschool Windesheim Zwolle. Tijs Vandemeulebroucke is PhD bij het centrum voor Biomedische Ethiek en Recht van de KU Leuven.

Samenvatting

Sociale robots zijn een trending topic in de zorg voor mensen met dementie. We signaleren hoge verwachtingen dat dit dé oplossing is voor het nijpende tekort aan zorgverleners en de stijgende zorgkosten. Niettemin is hier nog veel werk te verzetten. Vooral de stem van mensen met dementie moet duidelijker hoorbaar zijn in het debat hierover. Wat vinden zij van een robot in huis?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2018

Geron 4/2018 Naar de uitgave

Participatie & Ontwikkeling

Leeftijdsvriendelijke stad in beeld

Redactioneel

Gerōn na 2018