Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2015 | Uitgave 1/2015

Bijblijven 1/2015

Slijmvliesafwijkingen van de mond

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 1/2015
Auteurs:
Prof. dr. A. Vissink, Prof. dr. F.K.L. Spijkervet, Dr. J.M. Meijer

Samenvatting

Een groot aantal afwijkingen kan op of in de slijmvliezen van de mond ontstaan. Deze afwijkingen kunnen zich op vele verschillende manieren presenteren. Aan eenzelfde klinische verschijningsvorm kunnen verschillende ziekteprocessen ten grondslag liggen. Een slijmvliesafwijking kan het gevolg zijn van een lokaal proces of een uiting zijn van een gegeneraliseerd ziekteproces. In dit artikel worden de meest voorkomende afwijkingen van de slijmvliezen van de mond gerubriceerd aan de hand van het aspect. Daarnaast wordt een aantal afwijkingen beschreven uitgaande van het mesenchym, bot en de speekselklieren. Ten slotte wordt kort het burning-mouth syndrome besproken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2015

Bijblijven 1/2015 Naar de uitgave